fredag 31 juli 2015

Besökte Rottneros Park & Vattenlandet i Sunne

Jag besökte Rottneros Parken med mamma,mormor och Leah. Den här parken har statyer, blommor, hus och Nils Holgersons äventyrspark.

Vattenlandet i Sunne: Jag var där med min kusin, mamma och Leah. Det finns olika
rutschkanor och en trollerishow som Hampus Hedstöm hade hand om. Jag fick en autograf utav honom. 

Vill gärna åka dit fler gånger och ett tips åk dit

Bilderna är tagna av mig (Tindra NK)




Bild från Vattenlandet i Sunne




torsdag 30 juli 2015

Även jag har varit i Skåne

Ett av mina favoritlandskap är just Skåne. De är så vackert!
Speciellt Österlen med sin åkrar, låga ladugårdar av sten målade i vitt, skånelängor och vackra blommor som vallmo längs de slingriga vägarna.
Vårt besök denna gång i Skåne var bara under en dag då passade vi på att göra en roadtrip till olika platser under en dag.

Vi åkte bland annat till Ale Stenar som är en Sveriges största skeppssättning från Järnåldern. Den består av hela 59 stenblock som står i en 67 meter lång och 19 meter bred formation som ett skepp.
På vissa stenar finns skålgropar så man har kommit fram till att flera stenblock är återanvända från stenåldersgravar. Ale stenar ligger på en ås, högt över havet. Utsikten är helt fantastik, hav och himmel.

Vi var också på guidad visning på Glimminge Hus som är nordens bäst bevarade medeltida borg. En mycket spännande visning då det fanns många fällor ifall någon inkräktare skulle ta sig in. På en av bilderna nedan kan man se på utsidan vart toaletterna fanns. Man byggde dem på utsidan av huset så att behoven hamnade direkt på marken.... Vilken stank det måste varit på den sidan...

Sedan begav vi oss till Sveriges sydligaste spets, Smygehuk. Det kanske ni kommer ihåg från då ni läste Pojken & Tigern i trean. 

Och sedan vart det även stopp vid Turning Torso.

/ Maria

Skåne

Jag har varit i Skåne. Skåne är känt för sitt platta landskap och jordbruk. Skåne är Sveriges sydligaste landskap. Skåne har under en tid tillhört Danmark, Sverige tog sedan tillbaka landskapet och sedan dess har Skåne tillhört Sverige. I Skåne finns ett känt berg kallat Kullaberg, som är ett naturreservat. Där får man lov att hålla djuren i havet, t.e.x sjöstjärnor, krabbor, ostron och eremitkräftor. Det finns också mycket krabbor i Skåne som ni ser på bilden, de har jag och min familj fiskat, totalt 44 stycken. Några av de kända städerna i Skåne är Malmö, Lund, Ystad och Helsingborg. Skåne omges av hav från tre håll, öster, väster och söder. I Skåne visas Programmet Sommarlov i Malmö, det är ett känt barnprogram. I Malmö finns också det berömda tornet Turning torso. Det finns mycket stränder i Skåne eftersom det är så mycket hav runtom, stränderna luktar ofta gammal tång.



torsdag 23 juli 2015

Träslövsläge.

Här har jag varit under en vecka och har  sätt en massa roliga saker som glass kafét tre toppar och den fina strand promenaden sanden är väldigt mjuk och fin det är väldigt långgrunt och det är sand botten det är salt vatten och havet heter Kattegatt och vi har bott i en fin liten villa väldigt nära stranden vägen dit är inte längre än 5-6 minuter glassen påtre toppar är super god så det är alltid lång kö/Ronja!


tisdag 14 juli 2015

Söderköping

Jag va i Söderköping på Göta kanal. Det är jätte många som brukar vara där för att äta glass på smultronstället. Glassen är otrolig god där. Det är också jätte trevligt att vara där //Rama



Disneyland

Jag har varit i Disneyland,som är en Disneynöjespark där man kan se alla tecknade Disneyfigurer och åka karuseller!
Varje dag kl 17.30 har de en parad där alla tecknade disneyfigurer är med.Och paraden vill man inte missa!
Sen också varje dag kl 23.00 har de en show med fyverkerier och vattenfontäner!Det är en otroligt häftig känsla!//Emma

tisdag 7 juli 2015

Motala


Jag har varit i Motala/Varamon som är en strand. Det är jätte många människor som brukar vara där. Dom flesta brukar sola och bada./ Rama


måndag 6 juli 2015

Mårängen

Jag har vart i mårängen som är en badplats i skärblacka och där finns mycket musslor och två stora fält.man kan också hoppa från ett stort berg/felicia