fredag 9 oktober 2015

Medelhavet



File:Map Europe alliances 1914-sv.svg
Bild tagen ifrån Wikimedia Commons. 
Medelhavet är känt för att där kan man bada, det är varmt, havets djur och växter är vackra. Länderna runt om Medelhavet är bland annat Spanien, Italien, Grekland och Turkiet.  Öster om Medelhavet ligger världsdelen Asien och i söder Afrika. Gibraltarsund förbinder Medelhavet med Atlanten och sundet är ett av världens mest kända trafikerade vattenvägar. Medelhavet är ett innanhav,

Runt medelhavet odlas många typer av citrusfrukter. Det växer bra där eftersom Medelhavsklimatet är varmt och det regnar nästan aldrig på sommaren och på vintern är det inte så kallt men det regnar mycket mer. 

Amalfi Kusten, Italien, Medelhavet, By
Bild tagen ifrån Pixabay.
Frankrike producerar mängder med salt från Medelhavet. Vattnet i Medelhavet är väldigt salt, det beror på att vattnet avdunstar när det är varmt men saltet stannar kvar. Svarta havet ligger nordöst om Medelhavet och sitter ihop med varandra genom sundet Bosporen. Röda havet sitter ihop med Medelhavet genom Suezkanalen.  Bosporen är ett sund. Svarta havets strupe, som den också kallas, som är emellan Medelhavet och svarta havet. En populär ö är Mykonos i Grekland som är ett känt turistmål för att det är varmt och fint med alla växter och fina sandstränder.

// Felicia, Theo L och Rama

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar