onsdag 10 juni 2015

Uppdrag bloggen

Uppdrag bloggen


Under sommaren kommer några av er resa både längre och kortare sträckor. För att vi tillsammans ska lära oss fler platser, orter, landskap, länder, vatten och hur det ser ut på olika platser och varför har du i uppdrag att dokumentera dit du kommer. Det gör du genom att fotografera och lägga upp på bloggen. Dit ni rest kommer vi utgå ifrån när vi ses i höst.

Vad ska du göra:

  • Du ska ta kort på något som är typiskt för orten, platsen, naturen – där du är. Om du t.ex åker till Öland, där är vanligt med många fina stränder och två kända fyrar. Ta kort på det.
  • På blogger skriver du vart du tagit bilden/bilderna och gärna i vilket landskap det ligger. Åker du utomlands berättar du land och världsdel.
  •  Du skriver också och berättar vad bilderna visar, vad som är speciellt.
  •  Berätta lite fakta om du lärt dig något som du kan lära oss andra. 

Så här gör du:

  • Om du vill blogga via din telefon eller ipad så underlättar det om du laddar ner appen Blogger som är gratis.
  • Om du vill lägga upp flera bilder är Pic collage som vi arbetat med i skolan bra att använda även den är gratis.
  •  Du loggar in på blogger med aktivaelever1@gmail.com lösenordet är samma som till SLI.

Att tänka på:
För att bilderna inte ska bli för stora så behöver du ta stående bilder, hålla telefon/ipad som när du pratar i den, lodrätt.

Vill du lägga upp film så fungerar det bara på datorn men du kan lägga upp filmen via telefonen/paddan på vårt youtube konto först och sen lätt hitta den under ikonen film. Det är samma inlogg på youtube som bloggen, glöm inte lägga den som olistad.

Du kan lägga in bilderna via appen och sedan gå in på bloggen aktivaelever1.blogspot.com och logga in, där ifrån kan du redigera inlägget, skriva och fixa hur du vill ha det.

Vid frågor kan du alltid maila mig : D

Trevlig Sommar på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar